fbpx
Bestépületbontás logo
by Multi-AGT Kft.

HOGYAN VERHET ÁT EGY BONTÓ CÉG?

bontó cég megbízása

Előző cikkünkben arról írtunk, hogyan válassz bontó céget, eheti témánk pedig – hogyan verhet ár egy bontó cég?

  1. Teljesítményalapú bérezés

Ha esetleg teljesítményalapú bérezésben állapodtatok meg, tehát a sittszállítást pl. autóként fizeted ki, vagy köbméterenként, akkor érdemes egy embernek a számolás miatt mindig kint tartózkodnia a bontási területen, mert könnyen lehet, hogy ezt túlszámolják!

  1. Építési törmelék elszállítása

Nagyon részletesen át kell beszélned a bontó céggel, hogy minden építési törmeléket elszállítanak-e. Sok esetben az azbeszt palát, vagy a zöld hulladékot utólag nem viszik el. 

Annak érdekében, hogy ne legyenek félreértések érdemes előre lefixálnod, hogy mindent  elfog-e szállítani a megbízott bontó cég.

  1. Szerződés szükséges a bontáshoz

Fontos az is, hogy legyenek rendben a bontással kapcsolatos dokumentumok, például legyen műszaki leírás, tervdokumentáció, bontási engedélyed, érvényes vállalkozói szerződés. 

A bontási munkálatok elvégzése előtt köss vállalkozói szerződést a bontó céggel, melyben világosan felvannak tüntetve a szerződő felek jogai és kötelezettségei.

  1. Tapasztalt bontó cég megbízása

Csak olyan bontó céggel állj szóba, akik rendelkeznek a munkavégzéshez szükséges szakmai ismeretekkel, illetve a munkavégzés során csak olyan alvállalkozót alkalmaznak, aki ért az épületek bontásához. Ellenőrizd le a cég hátterét!

Konklúzió: Végül, de nem utolsósorban az is gyanús lehet, ha a bontó cég 70%-nál több díjat kér el előre, illetve nincs semmilyen személyes találkozó és helyszíni felmérés, csak e-mailben paraméterek alapján mondanak bontási árat.

Kerüld el a buktatókat és kérj árajánlatot MEGBÍZHATÓ cégünktől épület bontásra!

    A pontos árajánlat elkészítéséhez helyszíni felmérés szükséges, keress minket a +36 20 490 6275-ös telefonszámon!

      FIGYELEM! A videó bármilyen felhasználása azonnali jogi következményekkel fog járni!