fbpx
Bestépületbontás logo
by Multi-AGT Kft.

TOP 5 DOLOG, AMIRE A BONTÓCÉG NEM FIGYEL, ÉS EZZEL TE NAGYOT BUKHATSZ!

bontócég

Előző cikkünkben egy átlagos családi ház bontásának időtartama volt a téma. Most pedig tudj meg többet arról, milyen hibákat követhet el a bontásra szakosodott cég, ha nem figyelsz oda már a legelején.

1. Közművek kikötése

Gyakori hiba, ha nem hívja fel a megrendelő figyelmét a bontócég, hogy a közműveket ki kell kötni (áram, víz, gáz). Ennek elmulasztása súlyos következményekkel is járhat, például a gáz kikötésének elmulasztása gázrobbanást idézhet elő, vagy ha nincs kikötve az áram, akkor áramütést szenvedhetnek el a bontást végzők.

A közművek kikötését minden esetben a bontandó épület tulajdonosa végzi el az erre szakosodott szakhatóságokkal való kapcsolatfelvétel során, viszont erre a bontási szakembernek fel kell hívnia a tulajdonos figyelmét, különben nagy baj is történhet.

2. Szállító és bontó eszközök

Gyakori hiba az, hogy a szállító és bontó eszköz nem fér el a telken, és a bontással foglalkozó cég ezt nem méri fel elég alaposan. Kárt okoz, miközben bevezetik az adott bontási területre a munkagépeket, illetve a kapun nem fér be a szállító eszköz, vagy a munkagép, ezért a kapu megsérül.

Ennek következtében olyan is előfordulhat, hogy teljesen le kell bontani a kaput. Nagyon fontos, hogy a munkagép és a szállítóeszköz paraméterei alapján a bontási szakember mérje fel azt, hogy a gépek biztonságosan, károkozás nélkül betudnak-e hajtani az adott területre.

3. Bontási terület, környezet megvizsgálása a bontás előtt

Nagyon fontos a bontócég részéről odafigyelni a bontási terület környezetére. Például figyelembe kell venni, hogy a szomszéd fala mennyire van a bontandó épület falától, vagy milyen messzire vannak a vezetékek, villanypóznák, csövek, stb… .

Csak olyan bontócéget bízz meg, aki figyel ezekre a dolgokra és rendelkezik felelősségbiztosítással az ilyen jellegű károk bekövetkezése esetén, hiszen ekkor fizet a biztosító a kárt elszenvedőnek.

4. Befogadó nyilatkozat hiánya

Ha nem ad befogadó nyilatkozatot a bontócég az hatalmas hiba! Ugyanis az elszállított sittről befogadó nyilatkozatot kell a bontócégnek adnia, amit a sittlerakó készít el.

Ez azért lényeges, mert később, ha a bontási területre új épületet húznak fel, akkor az önkormányzat megkérdezheti, hogy hova lett az épület onnan, ahova most új épületet fognak felépíteni?

Ha a tulajdonos ekkor nem tud bemutatni egy befogadó nyilatkozatot – ami azt bizonyítja, hogy nem történt illegális szemétlerakás – akkor bírságra, és/vagy az új épület felépítésének tiltására számíthat.

5. Az épület anyaga

A becslések elvégzéséhez meg kell tudnia a bontócégnek, hogy a ház vasalt betonból, téglából, vert falból, vályogból stb. épült-e. Ha ezzel kapcsolatban nem érdeklődik az épületek bontásával foglalkozó cég, akkor biztosan kontárral van dolgod!

Bízd a családi házad bontását sokat tapasztalt és képzett építőipari szakemberekre! Kérj ajánlatot!

A pontos árajánlat elkészítéséhez helyszíni felmérés szükséges, keress minket a +36 20 490 6275-ös telefonszámon!

    FIGYELEM! A videó bármilyen felhasználása azonnali jogi következményekkel fog járni!