fbpx
Bestépületbontás logo
by Multi-AGT Kft.

MIT ELLENŐRIZZ LE EGY BONTÁSSAL FOGLALKOZÓ CÉG ESETÉBEN?

bontó cég ellenőrzése

Egy korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogyan verhet át egy bontó cég. Most pedig essék szó a bontó cég ellenőrzéséről.

Bontó cég ellenőrzése 5 lépésben

1. Létezik-e a cég?

Érdemes az ellenőrzést azzal kezdened, hogy ellenőrzöd a cég létezését például a Nemzeticegtár-ban, hol van a vállalkozás székhelye, mióta vannak a piacon, milyen referenciákkal rendelkeznek, illetve a honlapjukon, milyen elérhetőségeket adtak meg (pl. telefonszám, email cím stb.), ezek megfelelnek-e a valóságnak.

2. Rendelkeznek-e hulladékgazdálkodási és gyűjtési engedéllyel?

Második lépésben ellenőrizd le, van-e hulladékgazdálkodási és gyűjtési engedélye a szóban forgó bontó cégnek. 

Érdemes azt is tudnod, hogy ezt nem köteles egy bontó cég megmutatni az ügyfélnek, hiszen ebből neked a megrendelőnek, semmilyen károd nem származhat, ha nincs. 

Az viszont nem vet jó fényt a bontással foglalkozó cégre, ha nem rendelkeznek ezzel az engedéllyel, mivel a hiányából arra következtethetsz, hogy annyira nem veszik komolyan a feladatot ugyanis ez az az engedély, amivel sittet szokták elszállítani.

3. Van-e a cégnek érvényes gépkezelői engedélye?

A megbízandó bontó cégnek rendelkeznie kell érvényes gépkezelői engedéllyel. Valamennyi szükséges engedélynek rendelkezésre kell állnia, hiszen ezek nélkül nem lehet nekilátnii a bontási munkálatoknak. 

Az NMH Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatósága szigorúan ellenőrzi az építőipari előírások betartását és az érvényes gépkezelői engedélyek érvényességét, amelyről itt olvashatsz.

4. Van-e felelősségbiztosítása a bontó cégnek?

Abban az esetben, ha nincs és károk keletkeznek a bontási munkálatok idején, senki nem fogja kifizetni a keletkezett károkat.  Ellenkező esetben a felelősségbiztosítást megkötő biztosító cég azonnal fizetni fog.

6. Milyen a bontó gépek műszaki állapota?

Az épületek bontását végző munkagépeknek megfelelő műszaki állapotban kell lenniük. 

Gondolj csak bele, ha a munkagépek, bontásra használt eszközök nincsennek műszakilag karbantartva számos veszélyt rejtenek magukban, és még a munkahelyi balesetek kialakulásának előidézői is lehetnek.

Épületbontás előtt állsz? Bízd az épületbontást szakértőkre és kérj árajánlatot!

A pontos árajánlat elkészítéséhez helyszíni felmérés szükséges, keress minket a +36 20 490 6275-ös telefonszámon!

    FIGYELEM! A videó bármilyen felhasználása azonnali jogi következményekkel fog járni!