fbpx
Bestépületbontás logo
by Multi-AGT Kft.

ÍGY BONTOTTÁK LE A VITUKI TORONYHÁZAT A IX. KERÜLETBEN

vituki toronyház bontása
Vituki toronyház bontása

Forrás: portfolio.hu

Tavaly december 10-én eltünttették a VITUKI toronyházat, mivel elindult a Budapesti Atlétikai Stadion építése, melyet a 2023. évi atlétikai világbajnokságra építenek fel.

A BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. elmondta, hogy a Duna-parti területének rehabilitációja, valamint egy új, nyitott sport- és rekreációs közpark valósul meg ezen a területen.

Érdemes azt tudni a bontásról, hogy robbantásos technológiával bontották le a VITUKI Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Tudományos Kutató Központ toronyházát. 

Az 1976-ban épült VITUKI toronyház állapotát a kivitelezési munka előkészítése során felmérték, amely a jelenlegi állapotában tovább már nem volt hasznosítható. Ennek eredményeképpen műszaki, valamint gazdasági okokra vezethető vissza annak bontása. 

Robbantásos technológia

A bontási munkálatok elkezdése előtt lezajlott a hivatalos engedélyeztetés, és a hierarchikus bontási technológia helyett a robbantásos technológiát választotta a bontócég, így sokkal gyorsabban tudták elvégezni a bontást. Az elbontást úgy végezték, hogy a VITUKI toronyépületet, a hosszabbik oldalával párhuzamosan – a Rákóczi híd felé döntötték el.

Hagyományos bontási eljárást alkalmaztak az épületegyüttes 1864 négyzetméteres “lepényépületének” az elbontására.

A fejlesztés során elkészül: 

  • a teljes pesti rakpart északi és déli területeinek gyalogos, kerékpáros és vízi összeköttetése egészen a Csepel-szigetig. 
  • a fejlesztési területen a Rákóczi hídtól a Kvassay zsilipig, valamint az új Kábelhídon át egészen Észak-Csepelig új árvízi védmű létesül,
  • part menti gyalogos sétányokat hoznak létre,
  • kerékpáros utakat építenek,
  • hajóállomások is készülnek,
  • alacsony beépítésű, sport és rekreációs funkciók jönnek létre a területen.

 A Duna felőli látványfolyosó arculata megváltozik, hiszen a jelenlegi tervezési területet érintő városrendezési terveket módosítják. 

VITUKI Toronyház robbantásáról készült videót itt nézhetitek meg:

VITUKI Toronyház Robbantás

A pontos árajánlat elkészítéséhez helyszíni felmérés szükséges, keress minket a +36 20 490 6275-ös telefonszámon!

    FIGYELEM! A videó bármilyen felhasználása azonnali jogi következményekkel fog járni!